top of page
Home: Logo + Titel
New Logo Gids 53 def light.png
Tour Guide
De KAT Fort Liefkenshoek.jpg

FORT LIEFKENSHOEK, KLEIN MAAR DAPPER

Je kent vast wel de naam Liefkenshoek, niet? Vergeet de tunnel, welkom in het fort dat zijn naam aan de befaamde betonnen koker heeft gegeven!
1580, het is oorlog in de Nederlanden! Alexander Farnese rukt op naar Antwerpen in naam van de koning van Spanje. Willem van Oranje en zijn luitenant Filips van Marnix van Sint Aldegonde willen kost wat kost de stad beschermen tegen de aanvallers. Er worden forten gebouwd langsheen de Schelde om de toegang tot Antwerpen te bewaken. Liefkenshoek is er daar één van! Een historisch vertelsel om u tegen te zeggen. Maar ook Napoleon vertelt zijn verhaal van hoe Antwerpen het pistool op Engeland wordt en Liefkenshoek daar een belangrijke rol in zal spelen! Gedurende eeuwen is het Fort Liefekenshoek (samen met dat van Lillo) van zeer groot strategisch belang voor al wie het in zijn bezit had!

Vandaag is het een oase van groen en rust op de linker Scheldeoever, midden in de haven van Antwerpen. Prachtig gerestaureerd en vol historie en anekdotes. Benieuwd? Wees dan van harte welkom op de vertelselwandeling “Een klein Fort met een Grote geschiedenis" over 450 jaar strijd tegen indringers, het water en ziekten, maar ook over de kleine gelukjes van het leven!
 

Met Gids 53 naar het Fort van Liefkenshoek, Haven 1974 (Ketenislaan 4), 9130, Kallo: neem contact op met Gids 53.

Website Fort Liekenshoek: http://www.fortliefkenshoek.be

GALLERY

bottom of page