top of page
Home: Logo + Titel
New Logo Gids 53 def light.png
Tour Guide
Herentals, Passier Borreman, Retabel Crispinus en Crispinianus, ca 1520

HERENTALS, HOOFDSTAD VAN DE KEMPEN!

Herentals is een monumentenstad in het hartje van de 'stille' Kempen. Door velen ten onrechte miskent. Het stadje van ca. 25.000 inwoners is meer dan alleen maar wielerkeizer Rik van Looy. Er zijn heel wat "Historische Verhalen" te vertellen over meer dan 800 jaar historie van de bovenste plank, "Vertelsels" over de stad, over de aloude Kempen, over het Hertogdom Brabant en nog veel meer. 

In de wandeling neem ik je mee naar de tijd van Passier Borman, beeldhouwer uit de 15e eeuw. Hij vertelt ons over zijn opus magnus in de gotische Bovenkerk. Ook Frans Francken is van Herentals, wist je dat? En de begijntjes op het Begijnhof, die nemen je mee naar hun pittoresk kerkje op het Begijnhof. In 1798 staat Herentals in brand, letterlijk. Het verhaal van de Boerenkrijg en de opstand tegen de Fransen krijg je uit de mond van Jozef Van Gansen en zijn kompanen. Kortom, enkele van de personages uit de podcast "Historische Vertelsels" doen hun verhaal op locatie!

 

Met Gids 53 door Herentals: boek hier snel een wandeling

Website Herentalse Monumenten kan je hier vinden.
Luister naar de podcasts over het leven van Passier Borreman of Jozef Van Gansen op de "pods" pagina als voorbereiding op je wandeling. 

GALLERY

bottom of page