top of page
Home: Logo + Titel
New Logo Gids 53 def light.png
Tour Guide

Foto: Koen Buyens, 6 juni 2015. Wat een dag in Breendonk, ondanks je ziekte.
Ik mis je nog elke dag, mijn vriend!

WEETJES OVER GIDS 53

"Gids zijn is jezelf 110% geven, telkens opnieuw!"

Wat moet je nog weten over Gids 53?

Wel, ik ben 50 jaar, zeer gelukkig getrouwd en vader van topper van een zoon.

Mensen vragen mij wel eens naar de naam Gids 53. "Dat is toch niet Herbie de Dolle Kever hé, zeggen ze dan!" Welnee, 53 is mijjn gidsnummer in het Fort van Breendonk, de plaats waar het voor mij als gids allemaal begon, ondertussen 10 jaar geleden. Ik zocht destijds een naam voor mijn activiteit en vermits de gevangenen van Breendonk geen naam hadden tijdens WO II, heb ik ook een nummer als bedrijfsnaam gekozen.

Én, ik ben een echte babbelaar, maar niet zo maar een babbelaar, nee ik ben historicus en gediplomeerd gids bij Toerisme Vlaanderen; dit alles op zelfstandige basis.
Ik gids standaard in 3 talen: Nederlands, Frans en Engels. Een vierde taal, Italiaans, is optioneel! Italië, en meer bepaald Toscane, zijn mijn 2e thuis; elk vrij moment proberen we naar Volterra te gaan genieten. 

Het heeft zeer lang geduurd voor ik het snapte, maar geschiedenis én het gidsen zitten me in het bloed, het zijn een soort microben die mij drijven. In het gidsen, vaak historisch georiënteerd, kan ik al mijn passie kwijt én deze delen met anderen! 


Met Gids 53 op stap gaan is 'anders' dan wat vele mensen zich voorstellen bij een gids. Ik pak je mee in mijn verhaal - ik hou ervan om persoonlijke verhalen te vertellen - vol passie en enthousiasme! Ik neem je mee 'on an historical ride', met links naar vandaag, met een grote snuif humor en 10 jaar ervaring als gids. Heb ik dit allemaal zelf bedacht? Nee, dit is een beetje de samenvatting van wat mensen over mij schrijven in hun reviews. Bekijk ze alvast eens bij de reviews en op mijn google pagina. De dag dat de drive weg is, ben ik gids af, dat beloof ik!

Sinds einde 2020 heb ik me in de podcast-wereld gestort. In mijn "Historische Vertelsels" breng ik de petite histoire van bekende of minder bekende mensen, gekaderd in de grande histoire van de tijd waarin ze leefden.  Kijk maar eens naar de lijst van verhalen in de "pods" sectie. Veel luisterplezier!
En sinds dit jaar verzorg ik ook "Historische Lezingen" die gebaseerd zijn op de podcast. Elk verhaal is een combo van spraak en beeld, doorspekt met geluidsfragmenten uit de podcast. Geschiedenis met schwung gebracht! Het aanbod kan u vinden in de sectie
"Historische lezingen". 

Ik hoop je snel te ontmoeten tijdens een wandeling of een lezing,

Bedankt voor de interesse in mijn activiteiten.

Boek snel een activiteit 


Met vriendelijke groet

Jo

GALLERY

Gallery
bottom of page